Как правилно да си изберем и да носим костюм?

Правило номер едно при всеки елегантен мъжки костюм – обърнете внимание на раменете на сакото. Те трябва да пасват идеално по вашата фигура. Винаги, когато мерите мъжки костюм за сватба, бал, офис среда или друг повод, насочете погледа си първо към начина, по който ви стои на раменете.

Също така, пробвайте дали сакото ви стяга или създава дискомфорт, когато повдигнете ръце напред и нагоре. Много важно е то да е подходящ за вас размер, за да не стои неестетично и за да не ви създава дискомфорт при движение.

Добре подбраният мъжки костюм извайва и издължава силуета. Това е най-елегантното мъжко облекло. И запомнете едно от нас… има подходящ модел за всеки тип мъжка фигура!

Внимавайте с дължината на сакото от вашия мъжки костюм. Особено ако сте по-ниски, защото прекалено дългото сако ще отнеме допълнително сантиметри от реалния ви ръст. Сакото трябва да достига до края на седалищните части, не по-надолу.

Съобразете дължината на ризата под сакото. Ръкавите й трябва да се виждат леко, да са малко по-дълги от ръкавите на сакото. За да прецените това, отпуснете ръцете до тялото си.

Кои са най-предпочитаните цветове за мъжки костюми? Каквото и да говорим… черното си остава класика. Но повечето му почитатели предимно са част от по-консервативните мъже.

Негови по-модерни алтернативи са антрацитено сиво, особено актуално в момента, а също и тъмносиньо. Тъмнокафяво и маслинено зелено „каки“ също са олицетворение на по-класическата елегантна мъжка мода за 2022г.

За празнични поводи може да изберете модел в кралско синьо или в лавандулово синьо – тотален хит при церемониалните абитуриентски костюми и сватбени костюми. Светлосивите мъжки костюми са подходящи за ежедневието и за неформалните събития.

Костюмът трябва да стои по най-добрият начин и именно затова Made to Measure услугата на Nakka Fashion е изключително удачен избор за всеки мъж със специално отношение към модата.

Мъжки кариран костюм - nakka fashion

Дължината на панталона е най-често срещаната грешка, която разваля тотално имиджа. В изправено положение крачолите трябва да докосват горната част на езика на обувките. Не трябва да се получават множество гънки в цялата долна част на крачола. Като решение на този проблем ние от Nakka Fashion предлагаме нашите панталони в незавършен вид в долната част, така че да можете лесно да ги коригирате дори и сами.

Как да подберете точният размер мъжка риза?

За да подберете правилния размер следвайте няколко стъпки :

  • След като закопчеете ризата, платът не трябва да ви опъва при копчетата и не трябва да се разтварят илиците (прорезите, през които минават копчетата).
  • При подмишниците и на гърба платът не трябва да се издува.
  • Можете да пъхнете един пръст между врата си и яката на ризата. Пространството не трябва да бъде нито по-малко, нито по-голямо.
  • Шевовете на раменете трябва да пасват идеално.
  • Дължината на ръкавите достига до китката, не стига до пръстите.

Разбира се, тези стъпки не винаги са валидни. Например, при не толкова формалните летни мъжки ризи са актуални по-свободните ленени ризи за мъже, придаващи бохемски вид. Комфортните мъжки ленени дрехи имат своя чар особено, когато са леко намачкани, тъй като са много подходящи за безгрижните моменти на плажа.

В модата, както и в живота, е много важно да бъдем търсещи, само така се преоткриваме. Така че – стойте далеч от клишетата и не се притеснявайте да експериментирате и да търсите интересни комбинации, защото със сигурност ще привлечете погледите на околните, изразявайки себе си!