Защо си заслужава да инвестираме в по-качествено палто?

Мъжко палто

Заслужава си да разгледате повече модели мъжки палта, преди да спрете избора си на конкретен модел. Едно качествено мъжко палто променя изцяло облика и е точният моден елемент, с който да се отличите отдалеч, заявявайки своята индивидуалност.

И зимата е много добър сезон за модата, противно на общоприетото схващане. Актуалната мода и Nakka Fashion Ви предлагат множество варианти за качествени зимни мъжки облекла на изгодни цени, които съчетават в себе си грижата за вашия стил и комфорт през зимните дни и нощи.

Богатият асортимент от кройки, материи и дължини често затруднява избора на съвременния мъж, който търси многофункционалност, удобство, стил и изгодна покупка. Идеалното мъжко палто много често се превръща в мираж, а ситуацията е допълнително усложнена от нежеланието на повечето мъже да обикалят из физически и виртуални магазини, в търсене на перфектния модел.

Кои са отличителните белези на качествените мъжки зимни палта?


Кройка
Това, което отличава най-много перфектния модел от посредствения, е кройката! Тя придава елегантна линия на силуета ви и характер на осанката ви.

Независимо дали ще изберете късо мъжко палто или дълго мъжко палто, кройката е основен елемент на качественото мъжко палто. То може да следва плътно извивките на тялото, да подчертава талията, да акцентира раменете. Или пък да пада свободно, оставяйки силуета неочертан.

Този втори вариант е тенденция в момента, с така наречените „овърсайз“, широки палта. Те са любими на почитателите на лейъринга, тъй като позволяват наслагването на няколко пласта дрехи под елегантното мъжко палто – удобно и ефектно.

Успоредно с тенденцията на „овърсайз“ палтата се наблюдава и завръщане към класическите кройки – дълги под коляното модели с едноредно закопчаване, широки ревери и втален силует, с които мъжът се превръща в джентълмен от Викторианската епоха.

Струва си да инвестирате в дълго мъжко палто с класическа кройка, такъв модел изисква по-голяма инвестиция, но ще ви служи вярно дълго време, тъй като никога не излиза от мода и винаги ви представя в най-добрата светлина във всяка една среда, формална и неформална.

– Винаги е за предпочитане да сте по-елегантни, отколкото го изискват обстоятелствата, отколкото по-неангажиращо облечени – златен съвет.

Материя
Материята е друг отличителен белег на качественото мъжко зимно палто. Вълната е най-ценена, тъй като има свойства, които никоя друга материя не може да предложи.

Като например :

На първо място тя е хипоалергенна и не причинява алергични реакции, за разлика от други материи.
Много изгодна инвестиция. Първоначално едно мъжко вълнено палто ще ви струва по-скъпо от мъжките палта, изработени от други материи, но в дългосрочен план ще ви излезе по-евтино.
Бавно износване. Зимното мъжко палто от вълна остарява благородно. Придава ви класа, която никое мъжко палто от различна материя не може да ви осигури.
Вашето вълнено палто не позволява запарване на тялото, както изпотяване.
Текстурата на вълната е най-стилна и подходяща при мъжките палта. Тя няма конкуренция сред другите материи.

Цвят
Цветът при актуалните елегантни мъжки палта е от значение за вашия стил. Тъмните тоналности се считат за по-консервативни и вдъхващи доверие. В определени среди се възприемат за израз на професионализъм.

Такива цветове са например :

– черно
– тъмносиньо
– графитеносиво
– тъмносиво
– кафяво

Светлосивото също се възприема добре. При стилните мъжки якета и палта в момента наблюдаваме модели в цвят капучино, бежово, дори жълто! Нека не забравяме и класическото кафяво мъжко палто.

Впрочем едната тенденция при модерните в момента мъжки спортни палта са ярките цветове, като кралско синьо, например. Карираните мотиви са на гребена на вълната.

Мъжете все по-рядко биха искали да бъдат дискретни, сливайки се с тълпата. Отминаха времената на почти униформените и едноцветни мъжки вълнени палта. Карираните мотиви заявяват мъж с индивидуалност и артистичен дух и определено си струва да инвестирате в мъжко палто с такива мотиви. Въпреки това за определени поводи емблематичното черно мъжко палто остава класическа опция.

Закопчаване
Видът закопчаване – едноредно или двуредно. Вторият вид стои по-изискано и формално и е върхът на елегантността. Ако често носите елегантни мъжки костюми, то е точният за вас избор.

Дължина
Дължината – дълго мъжко палто от вълна е подчертано елегантно и е отличен пример за добре направена инвестиция. Такъв тип мъжко палто за зимата никога не излиза от мода и допълнително издължава фигурата. Но не се препоръчва на ниски и набити мъже, защото при тях ще отнеме оптически допълнително от сантиметрите. Вариантът с късо мъжко палто е спортно-елегантен и позволява по-неангажиращ модел обувки. Разбира се, идеалният вариант е да имате и от двата вида в гардероба си.

Дизайн
Дизайнът на джобовете – допринася особено много за изискания вид на качествените, стилни и луксозни мъжки палта. Детайлите са тези, които правят дрехата и заявяват стила. Един малък детайл променя всичко.

Обърнете им специално внимание, когато избирате елегантно мъжко палто. Джобовете имат не само практична функция, но преди всичко декоративна, те са от основните отличителни елементи на различните видове мъжки палта.

Джобовете могат да бъдат с капаци, с копчета (особено интересен вариант), могат да бъдат и изрязани, изчистени, за любителите на минимализма. Джобовете с декоративни елементи придават артистичност и показват внимание към детайлите, което е особено ценно качество в забързания ни луд свят. Дамите оценяват високо такъв тип мъже.

Много актуално е зимното мъжко палто с качулка. Освен стил и интересен дизайн носи незаменима практичност. Освен това е по-елегантната алтернатива на топло зимно мъжко яке.

Ревер
Стилът на ревера – той бива къс или дълъг, със заострени или със заоблени краища. Особено стилно стоят дългите ревери със заострени краища. Има и варианти с подвижни ревери от еко кожа, които могат да се свалят, според търсената в момента визия.

Такива мъжки палта са много актуални и изискани и ние от Lazarini предлагаме такива модели. Освен това в колекцията ни ще откриете и богат избор на мъжки палта големи размери. Разгледайте и открийте подходящото за вашата визия.