Smart Casual Dress Code

Smart Casual Dress Code – Моден наръчник за съвременния мъж

Smart Casual Dress Code – Моден наръчник за съвременния мъж

Това е дрескодът, който никой не иска да вижда на среща. Поражда повече въпроси, отколкото отговори и озадачава ума дори на най-проницателните в шивашко отношение. Разбира се, това е елегантен стил и няма вероятност да изчезне скоро.

Елегантният ежедневен стил обаче не трябва да предизвиква страх и безпокойство. В най-добрия случай умният ежедневен стил е остър и изтънчен, но също така спокоен и удобен, той е в състояние да ви отведе от офиса на среща, без да се съмнявате в стила си. Вдъхва увереност в този, който го носи и възхищение във всички останали.

Но – винаги има едно но – ако не е добре изпълнено, може да изглежда скучно и в най-лошия случай, сякаш току-що сте нахвърлили сакото си върху чифт дънки. Елегантното ежедневно облекло е много лесно да се обърка, така че ако сте закъсали или търсите малко вдъхновение, ето всичко, което трябва да знаете за спазването на този винаги труден дрескод.

Какво е Smart Casual?

smart casual

Smart casual е преди всичко объркващ стил. Той съчетава две думи, които по същество са противоположни и очаква от вас да разберете пропастта между тях. Трябва ли да се обличате „по-умно“ или да наблегнете повече на „небрежното“? Кой знае, но когато елегантните класическото и небрежното шиене попадат в една и съща група, единственото нещо в което можете да сте сигурни, е огромен брой интерпретации.

Не е задължително обаче да е сложно. В известен смисъл smart casual е стилистичен празен чек и можете да го осребрите, както желаете. Можете също така да го приемете съвсем буквално и да комбинирате най-доброто от двата свята: съчетайте елегантно облекло с нещо по-небрежно, тогава ще се обличате елегантно-ежедневно. Помислете за (правилния вид) блейзър с дънки или тениска, пъхната в ушит панталон.

Често ще откриете, че стилният ежедневен дрескод се използва за събития, които са сравнително спокойни, но изискват известно ниво на интелигентност. Помислете за спокойни сватбени събития, дипломиране или луксозни ресторанти, където от гостите се очаква да покажат някакво ниво на изисканост. Но за да носите успешно smart casual облекло, не е толкова просто да хвърлите блейзър върху дънките си – трябва да носите правилните дрехи, които се допълват взаимно и не изглеждат твърде дразнещи.

Smart casual означава много различни неща, за много различни хора, да не говорим за вида събитие или дестинация, към която отивате. Smart casual на дипломиране вероятно ще означава нещо, много по-различно от Smart casual на среща вечер.

Така че, когато се обличате според този двусмислен дрескод, е важно да вземете предвид накъде отивате и с кого отивате там. Това ще ви информира колко умни или небрежни да сте. Например, ако отивате на дипломиране, блейзърът е безпроблемна част от това облекло. Дипломирането обикновено е доста строго и официално, а участниците ще носят рокли и шапки, така че със сигурност няма да сте облечени прекалено официално. Носенето на дрехи от по-умния край на спектъра също действа като знак на уважение към завършващите – вие показвате признателност за това колко важно е събитието.

За среща обаче носенето на блейзър може да е прекалено, в зависимост от това къде отивате. За да не се чувствате прекалено официално облечени, може да предпочетете да облечете елегантно долната половина, с ушити панталони и дезертни ботуши, но запазете нещата по-спокойни отгоре, с незапасана риза и бомбър яке.

Съвети за Smart casual стил.

Не забравяйте, че стилният ежедневен дрескод е спектър, така че когато купувате облекло, имайте предвид къде от този спектър искате да влезете. Ако се съмнявате, не прекалявайте. Придържайте се към изпитани и тествани основни неща в гардероба, включително дънки от тъмен нюанс, чино панталони, изчистени ризи, неструктурирани тъмносини блейзъри и прости трикотажни дрехи. Елегантното ежедневно облекло често е най-добро, когато е подценено.